Видеодиагностика на канали – защо е необходима

канал

Колкото по-натоварена е водопроводната и канализационната система на един град то толкова почести са проблемите, които биха могли да възникнат. Неприятно е канала да се запуши, отичането на водата да е трудно и да е сериозна предпоставка за поява на наводнение. Ето защо днес ще ви представим възможностите, които се предлагат от Канал Техник София като една разумна и отговорна инициатива за проверка състоянието на канализацията и вариантите за ограничаване на запушванията.

Модернизиране на фирмите за отпушване на канали

Както при не малко водещи компании във ВиК сектора в София така и тук модернизирането е част от налагания от технологиите прогрес. Бързината, с която се откриват течовете с термокамерите например е сериозен стимул за намаляването на разрушенията и разходите по ремонтите от възникналия инцидент. Точно такава е и аналогията на използване на уреди за видеодиагностика на канали, с чиято помощ се установява типа на запушването, какъв е източника и как най-ефективно би могло да отстрани тялото, създаващо своеобразен бент в канализационната система.

Видеодиагностика на канали София се предоставя като услуга от Канал Техник и интереса към този бърз и лесен начин е напълно оправдан, като причините са следните:

  • Извършва се визуална проверка на канализационна тръба в нейната вътрешност, независимо от дължината ѝ;
  • Видеодигностиката е широко приложим метод за установяване на проблеми с подземни тръби, както и такива, които са бетонирани или са в основата на жилищни сгради, които естествено няма как да демонтирате за да установите типа на запушването;
  • Ефективен е този метод за анализиране състоянието на шахти по пътната инфраструктура, които е важно да бъдат почистени от наслоена кал, листа, клони и други твърди предмети, затрудняващи отичането на водата от пътната настилка.

Ето някои много главни и решаващи причини, поради които Канал Техник прилита видеодигностиката като изключително бърз и ефективен вариант за откриване на проблемни участъци по канализацията.

Как действа видеодиагностиката на канали

Много интересен въпрос, който вероятно вълнува и домакинствата, които биха желали да се възползват от този тип услуга. Обучен професионалист от екипа на Канал Техник София използва рейката, на чиито връх е монтирана високотехнологичната камера. Камерата е с много висока разделителна способност, което позволява образа, който се получава да е прецизен и ясен.Канализация

Рейката, на която е поставена камерата е изключително гъвкава за да може да преминава през завоите на каналите и тръбите. Предимствата на видеодиагностиката е в това, че тук щателен анализ може да се извършва както на тръби с ф40 така и такива до ф1200 мм.

Предимства на видеодиагностиката:

  • Дава реален образ на моментното състояние на тръбите на канализационната инсталация;
  • Кадрите се предават с помощта на дистанционни технологии, а запис можете да направите директно на ползвания за наблюдения лаптоп или мобилно устройство;
  • Проверката и диагностиката са основните фактори, които подават на специалистите информация за това какви мерки да бъдат предприети с цел бързо и качествено отстраняване на запушването .

Услугата видеодиагностика на канали в София се предлага от Канал Техник още през далечната 2005 година. С напредъка на технологиите днес фирмата има удоволствието да представи на своите клиенти доста иновативни и изключително надеждни решения за откриване на проблеми, независимо от източника и естеството на проблема. Редовната профилактика и оглед на състоянието на канализационните тръби дава ясна оценка затова защо не функционират правилно и защо създават проблеми като наводнения или бавно отичане на водата. Решение задължително трябва да се намери, тъй като безспорно спокойствието е фактор за всеки дом. Наистина битовите аварии са нежелани и непланирани, но е добре да сте наясно на кого можете да поверите тяхното разрешаване и отстраняване. С Канал Техни София вече няма да се тревожите за канализацията в дома или извън него. С иновативното диагностициране с високотехнологични камери ще бъде установена причината и така разрешаването ѝ ще бъде в рамките на ниски разходи и минимални материални щети.