Защо възглавниците имат нужда от калъфки?

калъфка за възглавница

Има ли легло с възглавница там възниква и необходимостта от калъфка. Калъфките се разглеждат като аксесоар както и като предпазно средство, което защитава от замърсяване самата възглавница. Самото многообразие от размери  и форма на възглавницата предполага и намирането на същата калъфка. Вероятно не се замисляте какви калъфки за възглавници трябва да закупите преди да осъзнаете, че старите имат нужда от подмяна. Като се има предвид, че минимум 6-7 часа спим на денонощие е логично калъфката да е подложена на сериозно изпитание и замърсявания. Косата е изложена не само на множество атмосферни влияния, но също така и на атаки от прах, миризми, мазнини и други. Едва ли всяка вечер миете косата си, което води до нейното изтощаване от прекомерното третиране с шампоани, сапуни  и балсами. От тук и калъфката се оказва потенциално замърсена, въпреки, че не се вижда с просто око. Ето ви я причината по-честичко да перете калъфката си. И в този ред на мисли честото пране пък води до захабяване на тъканите и ето я предпоставката за покупка на нова калюфка за любимата ви и удобна възглавница.калъфка

Какво е важно да се има предвид при покупка на калъфки за възглавници?

  1. Обърнете внимание на материала т.е. плата, от който е ушита калъфката. Препоръчват се памучните материи, тъй като те не само са много по-нежни към кожата, но също така и абсорбират влагата от изпотяването на главата особено през летните месеци.
  2. Десена също не е без значение. Характерно при покупката на нова калъфка е тя да бъде в синхрон с останалото спално бельо. Все пак ще се налага не само като усещане да се възползвате от нейните качества, но и да си доставите визуален комфорт.
  3. Третия акцент е свързан с размера и формата на възглавницата. Не взимайте по-малка или по-голяма, тъй като това би създало дискомфорт по време на вашата почивка или сън.

Спазвайте тези три стъпки и се насладете на уюта и удобството на собственото си легло.