Грешките, които не бива да допускате при монтаж на бойлер

монтаж на бойлер

Независимо дали живеете в апартамент или къща в София то безспорно се нуждаете от бойлер за битовите си нужди. Пословичното разбиране от всичко, което проявяват много българи се оказва причина за възникване на не малко беди и тревоги. Такива са ситуациите, при които стопаните решават сами да сменят стария бойлер с нов. На практика ако сте електротехник или водопроводчик е оправдано сами да предприемете такива действия, но в повечето случаи се провеждат демонтажни и монтажни действия без какъвто  и да било опит. Строгите изисквания, които се спазват при смяната на бойлер са определящи за неговата ефективна, бъдеща експлоатация. Именно затова в следващите редове ще изложим някои от грешките, които се допускат и така се рискува здравето, живота както и непълноценното експлоатиране на бойлера.

Подценяване на бойлера като електроуред

Въпреки, че на практика изглеждат елементарни като устройство бойлерите са уреди, които се нуждаят от специални ремонтни  и монтажни дейности. Потребността му във всеки дом се определя като необходимост и дори при онези домакинства от София, които получават топла вода от ТЕЦ, бойлера се явява особено важен при профилактика или пък аварии, които са пряко свързани с невъзможност домакинството да бъде захранено с така нужната топла вода.

Подценяването на спецификата на уреда и нуждата от професионална смяна на бойлер София може да причини:

 • Материални щети от неправилно функциониране;
 • Да е предпоставка за възникване на пожар, поради неправилно свързване;
 • Възникване на теч;
 • Аварии, наводнения на жилището както и съседни апартаменти.

Ето няколко важни причини, които сигнализират за това, че бойлера колкото важен за удобството ни уред е, то се оказва, че професионалното свързване и монтиране не бива да бъде подценявано, заради това че може да е причина за сериозни щети.

Монтаж от некомпетентен майстор

Съсед, приятел или пък самите вие сигурно бихте предприели смяна на бойлер в апартамента си в София. бойлерТова обаче крие редица рискове. Оказва се, че 90 % от потребителите нямат никаква идея как се свързва бойлер и разчитат на инструкцията в ръководството за монтаж. Да инсталирате бойлер по схема не е невъзможно, но наистина е решаващ опита и познанията, които трябва да имате за електрическата и водопроводната системи.

Некомпетентността на монтажника, в чиито ръце сте решили да поверите тази важна задача може да се окаже решаваща за качественото функциониране на уреда. Обикновено тези грешки водят до:

 • Повишен разход на електричество;
 • Загуба на топла вода;
 • Некоректно позициониране;
 • Неправилно укрепване;
 • Риск от токов удар, поради неправилно заземяване и т.нат.

А определено неволите в следствие на неправилното монтиране ще се окажат причина за неприятностите, които ще съпровождат всяко включване на уреда и ползването на топла вода.

Покупка на неподходящ бойлер

Трудността на монтажа и смяната на стария бойлер с нов може да се окаже провокиран от това, че сте избрали уж хубав, но неприложим към вашите условия бойлер. Обикновено клиентите гледат с перспектива и взимат уред, който е:

 • Голям обем;
 • Габаритните размери не могат да се впишат в помещението, предназначено за монтаж на бойлер;
 • Газов вместо електрически бойлер, който е реално неприложим за домакинството.

Неподходящия модел бойлер реално няма как да бъде монтиран така, че да носи удовлетвореност. Затова ако не сте наясно точно от какво се нуждаете една от приемливите стъпки е да се консултирате с професионален монтажник на бойлер. Така ще намалите до минимум грешките и ще си гарантирате правилно функциониране ефективност и ниски разходи при работа на новия ви бойлер.

А най-важно е да поверите неговата смяна в ръцете на професионален екип, който освен бърз монтаж ще предостави и гаранция за извършената услуга. Представяме Хидро Старт София – утвърден екип от опитни експерти, които ще се погрижат и вашия бойлер да бъде монтиран професионално и прецизно.