За да е топло и уютно подменете старите радиатори с нови

подмяна на радиатор

И ако в южната част на България температурите са все още прилично високи осолено сутрин то жителите на София не могат да се похвалят с това. Много от вас са наясно, че отоплителния сезон в столицата е един от най-дългите, което всъщност означава, че домакинствата тук с основание търсят по-икономични решения за подобряване на ежемесечните сметки за ток. Алтернативни методи за осигуряване на топлина има. ТЕЦ, газификация, локално парно отопление, захранвано от дърва, въглища, пелети, термопомпи и други са възможностите, с които можете да откриете максимално благоприятен вариант, с който апартамента или къщата ви в София да бъде ефективно отоплявана. Но онова, което се оказва разковничето на съществуващия проблем е това, че домакинствата акцентират на уреда и източника на осигуряване на топлина, а неглежират състоянието на радиаторите си. А те са основен източник за гарантиране на разпространението на топлината, което означава, че е задължително да бъдат в изрядно състояние.

Кога радиаторите се нуждаят от подмяна

Дали един радиатор има нужда от подмяна или не може да установи професионалист. Ако на пръв поглед ви се струва, че радиатора, който ползвате в дневната от 20 години е в перфектно състояние на външен вид то може да се окаже, че не е точно така във неговата вътрешност. Оценка на изправността и възможността да осигури ефективно функциониране предоставят екипите, които са утвърдени в сектора и предлагат услуги по подмяна на радиатори София.

И ако външно радиатора изглежда що годе добре, то вътрешността му може да е корозирала, изпълнена с варовик и затрудняваща достигането на топлина достатъчна да отопли и достигне необходимата температура в помещението.Термостат

Радиаторите се нуждаят от подмяна в случаите, в които:

  • Имат видими деформации;
  • Ръждясали са;
  • Не топлоотдават ефективно;
  • Затрудняват преминаването на затоплената течност по системата;
  • Неефективни са заради моралната си остарялост.

Съветите, които биха ви дали експерти е да се отстранят старите тела и на тяхно място да бъдат монтирани нови, по-модерни, по-функционални и грижещи се за понижаването на сметките за отопление.

Професионалната подмяна – пътя към ниските отоплителни сметки

Кое домакинство от София не си мечтае за топъл и уютен дом, както и сметки напълно достъпни за плащане? Това всъщност няма да си остане просто мечта, ако успеете да наемете екип от професионалисти, които да представят възможностите, които да улеснят максимално живота ви през студените дни. Експертите от сектора препоръчват да не се отлагат каквито  и да било ремонти мероприятия, тъй като от това зависи ограничаването на топлозагубите.

Професионалната смяна на радиатори ще допринесе за:

  • По-приятния облик на вашето жилище;
  • Оптимизиране на разходите;
  • Минимизиране на риска от ремонти поради течове от старите радиатори;
  • Повишаване на енергийната ефективност на дома и т.нат.

Новите радиатори са една възможност за модернизиране на остарялата отоплителна система. Този процес не е за пренебрегване, тъй като имайте предвид, че инвестицията е оправдана и то в дългосрочен план. Практиката показва, че домакинствата от София, които са предпочели професионална услуга по подмяна на радиатори са останали удовлетворени от това, че още първия отоплителен сезон, в който са използвани отоплителните тела са намалили разходите за отопление с 30 %. А това си е цифра на фона на високите сметки, които се плащат за отопляване на апартамент или къща.

Акцентирахме върху професионалното провеждане на това мероприятие, тъй като има много голямо значение по какъв начин ще бъдат подменени радиаторите. Спецификата на процеса е в това, че има етапи, които не бива да се пропускат с оглед на това да се гарантира качество. Често домакините решили сами да извършат подмяната избират неправилни като вид тела, а освен това пропускат и обезвъздушаването на системата. Така ефективността е нулева, а вложените пари в нови радиатори неоправдана инвестиция.