От значение ли е размера на плота за вграждане

плот

За да превърнете новата си кухня в уникално и комфортно кътче, в което да творите е необходимо да се снабдите с нужните ви помощници, а именно подходящите уреди за вграждане. Когато са вградени не само, че ще успеете да спестите доста площ, но и така ще предадете по-изтънчен и уникален вид на своя интериор. За да постигнете перфектни резултати и да ежедневно готвенето да бъде определяно кат приятно занимание то представяме един ключов показател, по който се избират тези кухненски решения и това са размерите на уредите. За повече синхрон, удобство и всичко да ви бъда под ръка е нужно да се вземат предвид всички онези особености, които гарантират пропорционалност между елементите. Котлони за вграждане размери, които да са синхронизиране с тези на фурната и аспиратора могат да бъдат гарант за лесно и удобно приготвяне дори на по-сложни ястия.

С две, три или четири зони за готвене

Самия размер на плота за вграждане, на който ще готвите реално се определя от броя на зоните. Моделите с две зони се определят като мини котлони и принципно са предпочитани от клиенти, които:

  • Разполагат с малки кухни;
  • Не готвят често;
  • Максимум използват една до две зони едновременно.

Дори едно четиричленно домакинство би останало удовлетворено от двойка плот за вграждане, защото реално е напълно достатъчен за постигането на желания резултат и приготовление на храната.

По-големите с три и четири зони за готвене обикновено са с размери 60х60. За да ги използват е необходимо да имате предвид това, че заемат повече площ, а това предполага кухнята да не е в съвсем мини вариант.

Избора на размер е необходимо да се съпостави с личното ви удобство и това дали едновременно използвате различните видове зони за нагряване.

Защо по-малките котлони за вграждане са предпочитани

плот двойка

Ако нямате професионална кухня и не сте опитен кулинар, който да прекарва повече време в зоната за готвене то със сигурност бихте се задоволили с това, което предлагат малките плотове. Признайте си колко пъти включвате едновременно всички котлони и готвите някакви огромни количества храна. Ето ви една от водещите причини все повече домакинства, които правят ремонт на кухнята да избират именно двойка котлони, тъй като са:

  • Много компактни;
  • Не заемат много площ;
  • Осигуряват нужното удобство за готвене;
  • Почистват се по-лесно предвид, че не са големи.

Имате достатъчно основания, но е факт, че малките са по-изгодни, а това е още една особеност, която може да ви мотивира да изберете точно такъв размер.