Защо смартфонът се нуждае от стъклен протектор?

Мнозина се интересуват как да предпазят екрана на смартфона Xiaomi от повреда. Дефектите на дисплея възникват по различни причини – това са случайни удари, натискания, падане върху твърда повърхност и носене на смартфон в един джоб с монети и ключове. Собственикът на всяко устройство, дори от най-висок клас, би искал повърхността на дисплея да остане гладка възможно най-дълго, без драскотини и пукнатини. Това лесно може да се случи с предпазни стъкла за телефони Xiaomi, съветват специалисти от онлайн магазин Etuo.bg. Протекторите се предлагат на достъпни цени, като в същото време гарантират сигурна защита от счупване и драскане.

Какво е закалено стъкло

Изработен е от химически обработено закалено стъкло и е няколко пъти по-дебел от традиционния филм за екран. В продажба можете да намерите модели, чиято дебелина е 0,26 мм, 0,33 мм, дори 0,5 мм. Твърдостта на протектора за Xiaomi е 9 H, което е 2-3 пъти по-голяма от това на фолиото. Надраскването с нож или ключ може да издържи и дори няма да останат следи на повърхността му.

Като правило, защитният аксесоар има петслойна структура. Състои се от:

  • Силиконова основа, която го фиксира върху дисплея;
  • Задържащ слой, благодарение на който счупеното стъкло няма да се разпадне на фрагменти;
  • Антирефлексен слой, който предотвратява избледняването на цветовете при ярка светлина;
  • Защитен слой, той е този, който е отговорен да гарантира, че дисплеят не е повреден;
  • Олеофобно покритие, което предотвратява оставането на петна от масло и пръстови отпечатъци, отблъсква влагата и прави екрана по-лесен за почистване.

Протекторът за Xiaomi не само предпазва екрана от механични повреди, но изпълнява и няколко други полезни функции. Ако ударът е силен, стъклото наистина ще помогне на устройството да оцелее. 

Защо да сложите протектор на вашия телефон Xiaomi

Дисплеите на новите устройства са много по-добре защитени от надраскване от първите модели телефони с пластмаса или обикновено стъкло. Но невинаги това е достатъчно, затова на помощ идват протекторите. В случай че вашият телефон Xiaomi падне на пода и то с екрана надолу, е много вероятно да се наложи да смените дисплея, което не е особено евтино. Това понякога може да продължи дълго време, тъй като невинаги можете да откриете подходящ модел екран, с който да замените счупения. Тези аксесоари защитават смартфона ви от падане, напукване или надраскване, което ви позволява по-дълга работа с устройството.