Кои са най-ефективните ултразвукови уреди против вредители?

против вредители

Ултразвуковите електронни уреди срещу вредители са добро решение за всеки, който има проблем с прогонването им на закрито и открито. Те са съвременни и произведени по екологична технология. Ще ви помогнат в борбата против гризачи, насекоми и влечуги. Няма да има нужда да използвате отрови и капани, за да се отървете от тях. Освен че са безопасни, електронните устройства не изискват консумативи и поддръжка от ваша страна, което ви освобождава от допълнителни ангажименти.

Защо плъхове, мишки, други гризачи и насекоми влизат в дворовете и в къщите?

Начинът на живот на вредителите е тясно свързан с човешкия бит. Често хората създават неволно благоприятна среда за мишки, къртици и други гризачи, а също змии, мухи, хлебарки, паяци, дървеници, бълхи и много други. Пролуките, които може да има къщата, са една от възможностите те да влязат вътре. Незатворените врати и прозорци също ги улесняват максимално. Храната, която може да се оставя на удобни за тях места, също е примамка. Ако не живеете в къщата постоянно, изхвърляйте старателно кофите за смет, както и храни, подправки или друго, което би могло да ги привлече.

Как да се възползвате максимално от уреда против вредители?

Поставянето на ултразвукови устройства във вашия дом, вила, каравана или дворно място ще ви спести неприятностите и ще ви помогне в борбата с вредителите. Уредите се поставят в помещението или на мястото, което искате да защитите.

Различните модели и марки имат разнообразни характеристики съобразно площта, която трябва да покрият. Когато решите това, най-добре ще се насочите кой уред ще бъде най-ефективен за вас. Изборът е толкова важен, колкото и това как ще бъде поставен, за да свърши работата, която трябва, споделят експертите на онлайн магазин Otrovi.com.

Как най-добре да извършите поставяне на апарата?

За да ви служи най-добре, има няколко важни момента:

 • ултразвуковото устройство против вредители трябва да бъде поставено към най-широката част на помещението, защото вълната не може да преминава през препятствия като стени и други;
 • използвайте различен уред във всяко помещение – тогава ще е много по-ефективен;
 • подсигурете задължително най-критичните места като кухнята и спалнята.

Апаратите работят денонощно, но не бива да се притеснявате от разход за електроенергия. Те харчат незначително количество.

Какви са предимствата на ултразвуковите устройства против вредители?

Те имат много плюсове, като:

 • дразнят и плашат гризачи, насекоми, влечуги и други и създават неблагоприятна среда за храненето и размножаването им;
 • действат веднага след включването им в мрежата;
 • първоначалният ефект ще се появи до около 14 дни след пускане на устройството, в случай че в дома или вилата ви има прекалено голямо нашествие;
 • не съдържат отрови или друг вид вещества, които могат да бъдат опасни за здравето на хората;
 • действат много добре и на открито за разлика от много други варианти, които съществуват против вредители.

Можете да се убедите сами като изпробвате такова устройство.

Кои са най-ефективните ултразвукови машинки?

Уредите за борба против нашественици трябва да притежават следните характеристики, за да се справят със задачата, която имат:

 • да покриват голяма площ;
 • да работят 24 часа в денонощието, за да предпазват вас и семейството ви;
 • плюс е ако притежават и датчик за движение и звуков сигнал, което е много важно особено ако искате да прогоните птици;
 • комбинацията на ултразвук и електромагнитна технология е голямо предимство и увеличава ефикасността на устройството.

Можете да се справите в борбата против вредители само ако сте избрали правилния апарат за прогонването им.