Завивки за двама… размера определено е от значение

завивки

Олекотените завивки са особено необходими както за зимата така и за хладните летни нощи. В зависимост от това за какъв сезон търсим решение се спираме на модел с плътност и дебелина, които да ни осигурят нужната топлина. Но има ли значение размера и как да определим този, който ще бъде подходящ за нашето легло? Олекотените завивки се предлагат в най-многообразни размери. Главно се делят на:

  • Бебешки;
  • Детски;
  • Единични;
  • Двойни.

Ако търсите такава за родителската спалня то е ясно, че ще заложите на вариант, подходящ за ползване от двама души, но ако обърнете внимание ще се изненадате, че се предлагат различни варианти като 140/200, 160/200, 180/200, 200/220. А сега накъде?

Най-практичния размер олекотени завивки

Определянето на размера на олекотената завивка може да създаде доста проблеми. Това, което е важно да прецените е:Спалня

  • Размера на леглото;
  • Височината на матрака;
  • Един или двама души ще ползват завивката.

От тук ще определите дали да заложите на 160/200 или на по-големия вариант 180/200. Препоръките на специалистите са да избирате завивка, която е една идея по-голяма от параметрите на леглото. Идеята е при използване да няма отвити и зъзнещи хора извън завивката, а освен това при застилане на леглото да бъде скрит и матрака. честата практика е да се купуват по-цветни завивки, които освен като спално бельо да се ползват и като кувертюра, от което всъщност пестите и пари.

Избора на спална завивка за едно стандартно двойно легло с ширина от 160 сантиметра предполага да си изберете такава с ширина 180. А причините за размер по-широка завивка от габаритите на леглото вече споменахме – всеки от партньорите ще бъде добре завит, а леглото ще бъде покрито и матрака няма да се вижда. Многообразие от летни, зимни завивки за двойни легла можете да откриете в каталога на мебели Арена – изберете качество и гаранция за пълноценен сън и почивка.