Отоплителния сезон – как да го направим по-ефективен

Често срещана причина, която разкриват много софиянци решили да сменят старите чугунени радиатори с нови е факта, че с избор на алуминиеви реализират икономия на разходите за отопление. Много често старите, дали своя 30 – годишен принос за осигуряване на топлина радиатори корозират и въпреки редовното почистване и боядисване не стават по-красиви и подновени. А самите отлагания, които натрупват като варовик допринасят за бавното достигане на желаната температура в помещенията. Как да решите проблема? Можете ли сами да си изберете алуминиеви радиатори и да ги монтирате на мястото на износените и дефектирали чугунени? Това са интересните въпроси, върху които днес ще разсъждаваме.

Смяна на чугунен радиатор с алуминиев – три основни причини

Когато човек трябва да вземе крайно решение, касаещо разходи то е много важно да се направи равносметка. За да инвестирате в ремонт е логично да има ясни и мотивирани причини. ще представим само три, но пък достатъчно красноречиви за да ви провокират и вие да предприемете ефективни действия за търсене на решение за смяна на радиатори София.

  • Намаляване разходите за отоплителния сезон.

Безспорно бюджета за разходи за енергия са от значение за това домакинството да не ползва кредити за ежемесечните сметки. А смяната на чугунен радиатор с алуминиев осезаемо ще подобри баланса на режийните разходи. Ако след два-три отоплителни сезона направите анализ на отоплителните сметки ще забележите спада от 20 % от внедряването на алуминиеви радиатори;

  • Модерно обзаведения дом изисква отоплителни тела по образец.топъл дом

Няма как да правите ремонт на апартамента си в София и да оставите ръждясалите радиатори, които непрекъснато са в готовност да предизвикат сериозна материална щета. Ясно е, че когато се предприемат действия за цялостен ремонт с подмяната на електрическата и водопроводната инсталации е правилно да се сменят и радиаторите. Алуминиевите са доста по-ефектни, адаптивни и с модерен дизайн, който лесно се адаптира в подновения ви дом;

  • Повече ефективност и бързина за достигане на желаната температура в помещенията.

Старите чугунени радиатори наистина функционират изключително трудно. В следствие на дебелия образуван слой варовик и ръжда реално топлината се нужда от много повече време за да се достигне желаната температура. В случая се говори за ниско КПД, което рефлектира и върху сметките, които се плащат. С алуминиевите радиатори буквално за минути помещението е достигнало желаната температура без загуби и то пропорционално на нашите нужди.

Кое налага ползване на професионална услуга

Дори да сте техничари по душа и да сте доста сръчни радиаторите и тяхната подмяна имайте предвид, че не са във възможностите на всеки. Свалянето на старите радиатори дори да не изисква опит то за правилното монтиране на новите алуминиеви със сигурност се нуждаете от професионален съвет и напътствия. Има техники, методи и правила, които се отнасят главно до това да се гарантира висок КПД от функционирането на радиаторите.

Етапите, които е определящо да не се пропускат са свързани с конкретни правила, които предоставят на системата за отопление ефективност. И ако източването на водата и свалянето на старите радиатори са във вашата компетентност то в ръцете на професионалистите е добре да оставите извършването на детайлите по:

  • Монтиране на нови алуминиеви радиатори;
  • Обезвъздушаване на системата;
  • Поставяне на спирателни кранове;
  • Тестване.

С подновената инсталация в ремонтирания си апартамент в София вече ще можете да се насладите на гарантиран комфорт и красота. Комбинацията ниски отоплителни разходи както и естетичен вид на помещенията не са за пренебрегване. Ето защо инвестирайте правилно и се доверете на Хидро Старт – екип от професионалисти, които ще предоставят безплатни консултации, индивидуални решения, гаранция за качествено и коректно извършена услуга.

За безпроблемни отоплителни сезони, ниски енергийни разходи и висок КПД на топлоотдаване помислете още сега. Избора на екип за извършване на смяната на радиаторите е не по-малко важен от вида на новите тела, които ще бъдат монтирани в дома и.