Смяната на водомер – кога и защо

Фирмите, които се занимават с предоставянето на адекватни и прецизно извършвани ВиК ремонтни дейности, са доста на брой към днешна дата. Всяка една от тях разполага с нужната компетенция, също както и специализирана апаратура да установи и премахнем който и да е проблем, свързан с водопроводната система.  Ние, като крайни потребители, трябва да следим за правилната работа на ВиК системата, като ако е налице проблем или авария, незабавно да се обърнем специалистите. Своевременното отстраняване на теч, или пък подмяната на водомера у дома, са само една малка част от задачите, които опитният водопроводчик може да изпълни за Вас – хората, които плащат всеки месец за потреблението на топла и студена вода!

Смяна на водомер

водомер

Това устройство, също както и неговата правилна работа, са много важни за правилното калкулиране на Вашето потребление на вода всеки месец. Когато настъпи моментът, в който трябва да го смените, е нужно да се обърнете към специализирана ВиК фирма, която да е напълно наясно със спецификата на подобен вид ремонтна дейност. Не се опитвайте да се наемате да правите това сами… Тъй като само малцина от нас притежават уменията на водопроводчик, заложете на сигурния вариант – обърнете се към фирма, която да е напълно наясно как точно да смени Вашия водомер.

Не пренебрегвайте подобен вид ВиК работа

Акуратното определяне на дебита използвана от Вас вода е пряко свързан с отчитането на водомера. Ако неговите показатели не са коректни, то и сметките, които ще трябва да платите няма да са такива. Те могат да са или завишени, или пък занижени, но и в двата случая Вие сте губещите… Застраховайте се от подобни грешки, подменяйки стария водомер с нов, когато това се наложи. Избегнете напълно риска от погрешно таксуване и платете точно толкова вода, колкото реално сте изразходили.

Заложете на комплексните услуги

Комплексните решения са винаги една крачка пред останалите. Те ни помагат да свършим цялата работа с един замах, без да губим излишно време. Дори и когато става дума за професионалната смяна на водомери, отново можете да се възползвате от комплексни услуги, които включват:

 • Демонтаж на старт водомер;
 • Монтаж на нов водомер;
 • Пломбиране;
 • Узаконяване на монтирания водомер;
 • Издаване на необходимите документи.

Всички тези стъпки не могат да бъдат изпълнени лично от Вас. И сами разбирате, че смяната на водомер е отговорна и специализирана работа, с която само вещите за това лица са в състояние да се заемат. Извършването на комплексни процеси изисква наличието на задълбочени познания в областта, също както и достатъчно опит, за да бъдат предотвратени аварии и непланувани усложнения. Разберете повече на https://hidro-start.com/smiana-na-vodomeri/

Основни правила при смяната на водомер

Както вече казахме, този процес е сложен и комплексен. При извършването на подобен вид ВиК ремонта дейност, е задължително да се вземат редица неща под внимание, за да протече всичко гладко и безпроблемно:

 1. Спазване на последователността;
 2. Придържане към нормативните насоки и инструкциите за монтаж на водомер;
 3. Верижната структура трябва да бъде на преден план;
 4. Спазване посоката на водоподаването;
 5. Инсталация на филтър, който да отделя фините частици;
 6. Правилен монтаж на възвратния клапан.

Доверете се на Хидро Старт

Още в самото начало споменахме, че днес могат да се открият десетки ВиК фирми, които да Ви предложат и различни по вид водопроводни услуги. Но на коя от всички да се доверим безрезервно – остава въпрос с повишена трудност… Горещо искаме да Ви препоръчаме Хидро Старт, която оперира в столицата, и която се радва на безброй много доволни клиенти. Цените там са ниски, обслужването на най-високо ниво, а извършването на отделните ВиК услуги – безкомпромисно! Сменете Вашия водомер, разчитайки на най-големите професионалисти в областта, наслаждавайки се на отлични резултати, които ще дават положителния си отзвук години наред!

Защото Вашата сигурност е част от мисията на Хидро Старт!