Основни принципи при използване на водопроводни услуги

водопроводчик

Всеки преминал през необходимостта да бъде отстранен ВиК проблем в имота му ще сподели, че когато се касае за избор на водопроводчик е приоритетно наемането на доказан и с утвърдени позиции в професията си специалист. Наблюдава се една тенденция за използване на услугите на фирми, тъй като така правата на потребителите са в максимална степен защитени, а качеството е гарантирано. Кои са най-често срещаните проблеми, поради които клиенти се налага да предприемат своевременни мерки по търсене на водопроводчик? Защо е важно да с локализира района, в който обикновено работят майсторите? Колко ще ви струва услугата? Това са въпросите, чиито отговори ще намерите в днешната публикация.

Избор на водопроводчик според обхвата на зоната, в която работи

Едни от водещите проблеми, които срещат домакинствата е именно факта, че се начисляват транспортни разходи за посещение. Причината за това се дължи на това, че ако вие живеете в София в кварталите Гео Милев или Надежда, а специалиста основно работи в Младост 1  то няма как да бъде избегнат момента с начисляването на допълнителна такса, която реално би оскъпила услугата.

Съвета на фирмите, които предоставят в столицата такива дейности за извършана на ремонти по водопреносната и канализационната мрежа е в това винаги да се стремите да наемате водопроводчици, които могат да реагират бързо, в близост до адреса ви са и освен това няма да ви начислят транспортна тарифа. Определено този момент често се подценява от клиентите и се оказва, че реалната работа, свършена по отстраняването на аварията е значително по-евтина отколкото плащането на самото посещение, предвид това, че обичайното място за дейността на майстора е в кварталите Гео Милев и Надежда.

В обобщение това, което е нужно да вземете предвид са:

 • Да анализирате списъка с доказани майстори във ваши квартал;
 • Да изкусните дали ще ви бъде начислена допълнителна тарифа за посещение;
 • Потърсите опитни и компетентни в работата си водопроводчици.

Това е първата стъпка, която е необходимо да предвидите преди да се ангажирате с използване на такива услуги.

Обичайните проблеми и тяхното решение

водопроводчик надежда и гео милев

Когато сте поставени в ситуация, в която трябва да реагират бързо и адекватно със сигурност е допуснете грешки, които да се отразят на джоба ви. Препоръчва се да подходите максимално спокойно и да осмислите фактите, които са причинили аварията за да можете да постъпите разумно и да наемете такива майстори, които биха решили проблема максимално експедитивно.

Имайте предвид, че над 90 % от водопроводчиците извършват едни от най-често възникващите ремонти по ВиК системата като:

 • Течащи кранове. В кухнята, в тоалетната, в банята смесителите са едни от най-натоварените в ежедневието ни водопроводни аксесоари. А с интензитета на използване възниква и риска от това да се повредят и да започната да капят;
 • Скрити течове. Те са сериозно основание за използване на професионални ВиК услуги, тъй като изискват оптимална компетентност и умения;
 • Проблеми с тоалетните казанчета, при които се затруднява пускането на вода;
 • Неправилно отчитащ показанията водомер, което налага и неговата смяна;
 • Инсталация и свързване на електроуреди като бойлери, съдомиялни, перални;
 • Запушени сифони и други.

Спецификата на проблемите е в това, че определено са налага да се вземат адекватни и сигурни мерки, посредством които ВиК системата в дома ви да функционира безпроблемно.

Тарифи

Стигнахме и до въпросът, който се отнася до определянето на тарифите за услугата, която ще извърши професионалния водопроводчик. Както още в началото на темата уточнихме до голяма степен крайната цена, която ще платите зависи от обхвата на работа на майсторите.

Други фактори, които са пряко свързани с оформянето на крайната стойностна свършената ремонтна работа се отнася до:

 • Вид на аварията;
 • Достъпност и сложност на изпълнение на ремонта;
 • Използване на съвременна апаратура;
 • Материали, с които ще бъде отстранен проблема и други.

Имайте предвид, че ВиК фирмите работят по-скъпо, но пък имате гаранции, които не са за подценяване при аварии, които се отнасят до водопроводната инсталация на дома ви.