Защо не бива да пренебрегвате отоплението с пелетни камини

камина на пелети
Пелетна камина с водна риза Alfa Plam Commo 12, 12kW

За дома или офиса едни от добрите отоплителни решения, които се предлагат от търговците на уреди са именно пелетните камини. Не малко потребители ги смятат за подобни на печките на дърва алтернативи, които не са особено подходящи за градска среда. Време е да ги опровергаем, тъй като на https://www.balkanenergy.bg/, това, което можете да откриете като възможност далеч ще надхвърли очакванията ви. Камините на пелети не само, че успешно се интегрират със воя иновативен дизайн, но по нищо не отстъпват и на най-високотехнологичните уреди, които се използва за постигане на постоянен микроклимат през зимата в конкретния имот.

Елегантен дизайн и топлина

Живия огън, който се вижда при работа на пелетните камини създава невероятна атмосфера. Инсталирането във всекидневни или холни пространства, спални или трапезарии показва, че действително това са удивителни уреди, които предлагат множество възможности. Лесната им интеграция и монтаж в стаи, в които има изградена димоотводна система е повод камините да намират приложение в нови жилищни кооперации, многоетажни къщи или офис помещения.

камина

Предимството на уредите на пелети се дефинира не само като естетичен акцент, а и като едно незаменимо удобство, с което си осигурявате топлина и уют. Голям процент от предлаганите решения разполагат с водна риза, а това е перфектната алтернатива да могат да бъдат приложими за отопляване не само на едно помещение, а на целия имот. Освен това тук при камините не се изисква отделно помещение, в което те да бъдат изолирани, тъй като достатъчно елегантни за да допълнят интериорния облик така, че да ви е приятно и комфортно.

Технологиите при камините на пелети

Може би не ги приемате като технологична възможност, а като стандартен метод за осигуряване на благоприятна температура през зимата. Но тези уреди ще ви изненадат с някои свои интересни таланти, които притежават. С тяхна помощ не само се отоплявате, но контролирате процеса така, че винаги когато сте в дома или пътувате към него да сте спокойни, че сте се погрижили за топлината и уюта. Как се постига това без усилия и излишни ангажименти?

Новите спецификациите, които се внедряват в тези уреди показват, че са необикновени, защото:

  • Гарантират екологично отопление, благодарение на това, че използват био маса като горивен ресурс;
  • Има възможност за автоматизиран режим на работа, който гарантира дълъг период на зареждане и почистване на пепелта;
  • Wi-Fi модул, с който от дистанция контролирате горивния процес, настройвате температура, включвате и изключвате уреда чрез мобилното си устройство онлайн;
  • Интегрира се с различни системи като подово отопление или инсталация с радиатори.

Ето как едни подценявани уреди могат да се окажа ключа към ефективното, екологично и икономично отопление, тъй като действително тяхната задача е да се постигне оптимална удовлетвореност и комфорт в имота, за който са предназначени да се грижат през зимните месеци.

Водещи производители

Конкуренцията  сектора показва, че овен изгодни оферти клиентите е важно да инвестират в такива решения, които напълно да отговорят на техните очаквания. А приоритетни в случая са именно страна на произход и производител. Опита на доказаните брандове е ключов и именно на такива е препоръчително да се доверите при необходимост от инвестиране в пелетна камина.

Едни от най-популярните производители на камини на пелети са:

  • BURNIT

Българския производител няма нужда от представяне, тъй като е здраво стъпил на пазара не само у нас, но и в световен мащаб. Интелигентни модели камини с множество функции, спазване на всички еко норми и стандарти определят продуктите на BURNIT сред най-конкурентните и заслужаващи внимание;

  • EcoSpar Северна Македония

Също познато име в отоплителния сектор, на което разчитат много европейски потребители. Те се отличават с достъпната си цена и лесна инсталация;

  • Artel

Това са италиански модели пелетни камини, които са изключително стилни. Това, което привлича клиентите са компактните им размери и удобна употреба.

Още интересни и съвременни предложения можете да откриете в каталога на магазин balkanenergy.bg.